dsc7703-edit-scaled.jpg
Showcase

7 TIPS FOR ØKT KAMPANJEEFFEKT

De mest effektive utendørskampanjene fanger essensen av et budskap med et klart uttrykk. Store formater og premiumplasseringer alene er derfor ikke nok for å oppnå ønsket oppmerksomhet og effekt.

7 enkle tips til hvordan produktet ditt kan skille seg ut fra andre annonsører

1. Vis deg frem. Du har bare noen sekunder på deg til å gripe oppmerksomheten til forbipasserende. Derfor er det viktig at budskapet er enkelt og tydelig, samt at din avsender-ID kommer godt frem.

2. Vær kreativ! Foto og grafiske elementer er like viktige som ord. Sørg for at disse elementene tydeliggjør budskapet ditt og skaper et helhetlig inntrykk. Gode produksjonsmetoder tillater dere å bruke stadig mer kompliserte bilder med kreative uttrykk. Sterke bilder mot enkle bakgrunner skaper effektive budskap.

3. Bruk tydelige skrifttyper. Teksten må være stor og tydelig nok til å kunne oppfattes på avstand.

4. Vær kortfattet og tydelig i budskapet. De mest effektive utendørskampanjene er de som er lettest å oppfatte. Hold teksten kort og presis, og presenter et tydelig budskap uten tvetydighet.

5. Vær bevisst på fargebruken. Budskapet ditt kan bestemme fargebruken, og du bør utnytte fargenes signaleffekt for å oppnå ønsket inntrykk. Sterke kontraster i fargetone og -verdi er viktig for å skape gode kampanjer, og fungerer best for å se utendørsreklame på avstand. Husk imidlertid at noen fargekombinasjoner kan redusere lesbarheten.

6. Ikke mist fokuset. Gjør det så enkelt som mulig for målgruppen å forstå budskapet, og fokuser på sentrale visuelle elementer. Det enkle er ofte det beste.

7. Utnytt kampanjen din. Benytt gjerne integrert kommunikasjon i flere kanaler for økt kampanjeeffekt.

En tommelfingerregel er at hele budskapet på en god utendørskampanje skal synes på en fyrstikkeske dersom man komprimerer trykkfilen til størrelsen av en.

Vi ser at liking er en høy pådriver for at din målgruppe skal handle basert på budskapet enten om dette er ønsket kjøp, besøk eller å nå deres kontaktpunkt. Det er signifikante forskjeller mellom de som liker og de som er indifferente/misliker reklamen, når vi ser på både merkevare og intensjon. Blant de som liker er det fra 80 prosent sannsynlighet for at de vil kjøpe, mens blant de indifferente/misliker kan det variere fra et minimum på 10 prosent.

Alle våre produkter krever tilpassing grunnet lokasjon og format, men de syv punktene over ligger alltid til grunne.


Play flater

I videoen nedenfor får du tips til hvordan du best kan utnytte utendørsmediets digitale muligheter.

Vil du høre mer om hvordan du kan utforme din utendørskampanje på best mulig måte, ta kontakt med oss på ooh@clearchannel.no.

Ring oss

22 02 34 00. Eller send en epost til post@clearchannel.no