Sammen skaper vi mer attraktive bymiljø

Vi har et tydelig mål om at vår tilstedeværelse skal bidra til hyggeligere, mer dynamiske og mer bærekraftige byer og flyplasser. Derfor reinvesterer vi store deler av annonseinntektene våre i gode byløsninger som er tilgjengelige for alle som bor i og besøker byen.

Vi er stolte av å kunne skape merverdi for mer moderne og tilgjengelige bymiljø. Gjennom reklamefinansierte byløsninger bidrar vi til hyggeligere og mer levende bykjerner. I dag er vi til stede i over 70 av landets kommuner og på seks av landets flyplasser, og leverer alt fra offentlige toaletter og leskur i kollektivtrafikken til bysykler og mye mer.

Leskur

Vi hjelper kommuner med å skape attraktive bussholdeplasser med funksjonell, bærekraftig og moderne leskur som gjør det enkelt og greit å velge å reise kollektivt. Leskurene beskytter de reisende mot regn og rusk og lyser samtidig opp i kveldsmørket, noe som bidrar til økt trygghet for kommunens innbyggere.

I løpet av det siste tiåret har Clear Channel bygget, samt administrert drift og vedlikehold for tusenvis av godt likte leskur i hele Norge.

trondheim-premium-2021-15-scaled.jpg

Bysykler

Clear Channel var først i verden med å lansere et sykkelutleiesystem, noe som er et populært reisealternativ i mange kommuner i Skandinavia med økende antall turer og abonnenter. I tillegg til at byen stiller bærekraftige transportmidler som fremmer helse og miljø til rådighet, bidrar muligheten også til et mer sykkelvennlig og moderne sentrum for innbyggere og besøkende.

De nye syklene betyr ikke bare en rask, trygg og miljøvennlig måte å reise på, men er også den desidert billigste måten å komme seg rundt i Oslo og Trondheim for både innbyggere og besøkende. Dette takket være annonseinntekter som finansierer alt fra innkjøp, etablering, drift og vedlikehold.

cc04high-res-scaled.jpg

Offentlige toaletter

Offentlige toaletter er en naturlig del av bybildet og har en viktig rolle for menneskers trivsel og mulighet til å tilbringe tid i det offentlige rom. Bymiljø eller naturområde – vi utvikler de mest bærekraftige løsningene. Med moderne teknologi med utgangspunkt i kommunens behov, tilpasses utformingen slik at det offentlige toalettet passer godt inn i ulike miljøer. Velg mellom alt fra en handicap- eller barnevognstilpasset utforming, til å inkludere en liten drikkefontene for påfyll av vannflasker ved siden av en idrettsplass, eller legg til dusj, sykkelpumpe og mye mer.

Clear Channels leasingpartnere er norskeide og miljøsertifisert. Med mange års erfaring med bygging og drift av offentlige toaletter er de også ansvarlige for den løpende driften og daglige servicen.

trondheim-premium-2021-offentlig-toalett-og-bysykler-scaled.jpg

Søppelbøtter

Søppelbøtten er viktig når det gjelder å skape et renere og hyggeligere bymiljø. Ved å tilgjengeliggjøre og plassere søppeldunker der folk beveger seg mest, skaper byen bedre forutsetninger for et tryggere miljø – for alle. I samarbeid med andre aktører kan vi tilby smarte, annonsefinansierte søppeldunker som ikke bare reduserer forsøpling og kommunenes renovasjonskostnader, men også på sikt, karbondioksidutslipp. Ved å bruke den solcelledrevne komprimatoren kan mange av søppelkassene ta i mot syv ganger sitt eget volum. Når det er på tide å tømme, kommuniserer den fyllingsnivået direkte til personal. Mange søppelkasser er også designet slik at det er vanskelig for skadedyr å rote i søppelbøtten og på en måte som gjør at søppel ikke spres ut igjen med vinden. Vi tilbyr også standard klassiske avfallsbeholdere.

papperskorg-halmstad-norekatt-bagen-2022-5-2-scaled.jpg

Sedumtak på leskur

I 2018 lanserte Clear Channel sine første leskur med miljøvennlige sedumtak, og vi har siden det utvidet med mange flere, og også etablert grønne tak på offentlige toaletter i Sverige og Danmark. Sedumplantene er veldig flinke til å effektivt lagre vann, noe som igjen reduserer avrenningen, og gjør dem godt tilpasset til å takle et «liv på taket». Et grønt tak, sammenlignet med svart takpapp eller lignende som absorberer varme, bidrar også til å skape en sone med bedre luftrensing samt en grønn oase som faktisk bidrar til å senke temperaturen i sommervarmen.

sedumtak-1200x900-1.jpg

Elbilladere

I takt med at bruken av elbiler øker over hele landet, øker også behovet for lett tilgjengelige ladestasjoner. Gjennom Clear Channels forretningsmodell kan kommuner tilby ladestasjoner for elbiler, hvor etableringen av disse finansieres av annonseinntekter. Ved å gjøre grønne alternativer tilgjengelig, gjør byen det lettere for innbyggere og besøkende å ta mer bærekraftige valg.

Les mer her om hvordan Clear Channels reinvestering resulterte i Sveriges første annonsefinansierte ladestasjoner.

elbilsladdare-solna-2021-4-1.jpg

Sykkelparkering

Praktiske sykkelparkeringsplasser gjør det enklere for syklister å kunne parkere sykkelen på en trygg, fleksibel og sikker måte, noe som gjør at flere velger sykkel som transportmiddel i stedet for bil. Overbygde sykkelparkeringsplasser kan skape egne plasser i bymiljøet som tydelig signaliserer hvor byens innbyggere og besøkere skal parkere sykkelen. På den måten blir byen mer fremkommelig for alle.

Noen av våre sykkelparkeringer har solcellepanel og belysning. Belysningen skaper en innbydende atmosfære selv om kvelden og natten, noe som bidrar til å øke trygghetsfølelsen.

cykelstall-solcell-helsingborg-2018-3-1.jpg

Sykkelpumper

Lett tilgjengelige sykkelpumper er en effektiv måte å fremme sykling på. Den manuelle fotpumpen plasseres enkelt langs populære sykkelstier. Universalmunnstykket passer til nesten alle typer hjul, som sykkel-, barnevogn- og rullestolhjul.

Skap de rette forutsetningene for å få innbyggere og besøkere i kommunen til å velge sykkel – for miljøet og helsen. Alt for en mer sykkelvennlig og bærekraftig by.

cykelpump-vaxjo-storgatan-2022-1-1.jpg

Sykkeltellere

Å telle antall sykler som passerer på utvalgte steder i en by gjør byplanleggningen lettere, noe som igjen er med på å øke sikkerheten. Samtidig kan det være motiverende og inspirerende for syklister og andre å se hvor mange som velger sykkel som transportmiddel. Statistikk fra våre sykkeltellere kan vises per dag, uke, måned eller år.

halmstad-cyklist.jpg

Kontakt

Har du noen spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på etablering@clearchannel.no.

Ring oss

22 02 34 00. Eller send en epost til post@clearchannel.no