arrowcalluschatcoveragecpmexposurefacebookhamburgerhamburger_closeinstagramlinkedinlogo_taglinepersonplaysearchsurfaces_digitaltwittersurfacesvacOTS
artikkel-3bilde.jpg
Aktuelt / Innsikt

Slik påvirker utendørsreklame merkevaren din

Posttester fra 2017 og 2018 viser klare merkevareløft ved bruk av utendørs. Utendørs er det mediet som mest kostnadseffektivt leverer best og raskest rekkevidde. Mediet er dessuten spesielt sterkt på rekkevidde for aldersgruppen 18 til 30 år, en aldersgruppe som andre medier har utfordringer med å nå.

I 2017 startet vi med posttester for våre kunder på deres utendørskampanjer. I løpet av 2017 gjennomførte vi 80 postkampanjetester for 49 merkevarer. Slike tester gir deg som annonsør en innsikt i resultatene fra utendørskampanjen din på kort og langsikt, og hjelper deg som annonsør med å se effekten av utendørskampanjen din sammenlignet opp mot andre kanaler.I brorparten av postkampanjetestene så vi klare resultater på at merkevaren ble styrket som et resultat av utendørsreklame. Til og med i kampanjene hvor hovedmålet var aktivering, så vi gode utslag på merkevarebyggende parametere i tillegg til gode aktiveringsresultater. Disse parameterne skilte seg spesielt ut:

  • Merkevareløft.Av merkevarebyggende parametere økte top of mind for de som så utendørskampanje med 32 prosent, merkevarepreferansen økte med 29 prosent, og inntrykk av selskapet økte med 33 prosent.
  • Aktivering. Når det kommer til salgsutløsende parametere så vi følgende for de som så utendørskampanjen. Intensjon til å kjøpe økte med 48 prosent, intensjon til å ta kontakt økte med 58 prosent, og intensjon til å besøke nettsiden økte med 54 prosent.
  • Materiell. Utformingen av materiell er et av de andre fokusområdene som kom klart frem i dataene, og det ble bekreftet at et klart budskap og en tydelig avsender er essensielt når det kommer til en vellykket utendørskampanje. Dette innebærer ikke bare at kampanjen når frem til konsumenten, men også at den generer en høy liking da det vises en klar korrelasjon mellom en høy liking og intensjonen kjøp/aktivering (som for eksempel besøk av hjemmeside). I tillegg så vi at kampanjene som spilte på emosjonell kommunikasjon var spesielt effektfulle når det kommer til høy liking.

For våre kunder har verdien av postkampanjetester vært stor, og vi har nå muligheten til å ta diskusjonene rundt kampanjene til et nytt nivå. I tillegg til å få verdifull innsikt i observasjon og lav/høy liking, får vi også god innsikt i hva som faktisk er likt ved kampanjen og hva som er mindre likt ved kampanjen, samt hvor godt hovedbudskapet ved kampanjen er oppfattet. Innsikten har vært verdifull for våre kunder i deres strategiske planlegging og hjulpet dem til å videreutvikle mer effektfulle utendørskampanjer.

På starten av 2018 begynte vi også å gjennomføre tester på flyplasser i Norge som har fått en rekke nye digitale formater med stort kreativt spillerom.

Er du interessert i å høre mer rundt hvilke innsikter vi kan gi din merkevare? Ta kontakt med oss på ooh@clearchannel.no.

Ring oss

22 02 34 00. Eller send en epost til post@clearchannel.no