norge-sbanken-2023-v6-airport-breeze-5-scaled.jpg
Aktuelt / Flyplass, Nyheter

Sbanken skaper relevans med datadreven utendørsreklame

17/3-23
Sbanken gikk for en datadreven løsning da de ville nå nye og eksisterende kunder med deres budskap. Budskapet de ønsket å formidle var hvor enkelt det er å flytte boliglånet sitt til Sbanken, og de benyttet seg derfor av Airport-nettverket til Clear Channel.

Flyplassene er Norges største arena for B2B- og B2C premium markedsføring, og Clear Channel muliggjør annonsering på 6 av de største flyplassene i landet.

Sbanken benyttet seg av alle Avinor sine API’er på Gardermoen flyplass. Her tilpasset de sitt budskap til gatene både for innland og utland, med bruk av tidsstyring. Når man som passasjer sitter ved gaten, får man et tilpasset budskap med hvor lenge det er til boarding – og man rekker derfor å bytte boliglånet sitt til Sbanken.

Med stadig større reklametretthet i befolkningen er det viktigere enn noensinne å kapre folks oppmerksomhet og utnytte kanalenes egenskaper. Denne kampanjen er et godt eksempel på kontekstuell og relevant bruk av utendørsreklame.

Finn Espen Lønseth-Sageng, Head of Airport

Folk vier oppmerksomhet til flyplassreklame

En undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av Clear Channel i juni 2022 viser at så mange hele 8 av 10 legger merke til reklame på flyplassen, og hele 7 av 10 stopper opp ved markedsplassene for å se nærmere på produktene. Samme undersøkelse forteller at reisende gir reklamen høy oppmerksomhet, hvor halvparten av de reisende svarte at de handler varer det blir annonsert for. Like mange forteller også at de har søkt opp et produkt etter at de har sett reklamen, og 5 av 10 opplyser at de har snakket med andre om reklame de har sett på flyplassen.

(Kilde: Avinor og Opinion)

Kontakt

Er du interessert i å vite mer om hvordan du kan bruke kreative løsninger til å skape oppmerksomhet rundt din merkevare? Ta kontakt med Finn Espen Lønseth-Sageng. Har du presserelaterte spørsmål, ta kontakt med Cecilie Foss.

Finn Espen Lønseth-Sageng

Head of Airport Media

Cecilie Foss

Head of Marketing & Communication

Ring oss

22 02 34 00. Eller send en epost til post@clearchannel.no