screenshot-2021-01-26-at-180121.png
Aktuelt / Nyheter, Samfunnsansvar

Lokale helter – Besøksvenn med hund

30/6-21
Ensomhet er for lengst etablert som «den moderne folkesykdommen». Etter mer enn 16 måneder koronapandemi, har den ikke blitt mindre utbredt. Tvert imot. Et suverent tiltak mot ensomhet er imidlertid kontakt med dyr. En organisasjon som har tatt denne problematikken på alvor, er Røde Kors. Deres tilbud Besøksvenn med hund vant i vinter konkurransen om ett års gratis reklame på Clear Channels digitale flater.

En plattform som daglig når millioner av mennesker på steder der de bor, lever og reiser gir store muligheter. Men også et stort ansvar. Derfor har vi et tydelig mål om at vår tilstedeværelse i byene skal bidra til samfunnet der vi opererer. For sjette året på rad gir vi derfor bort reklameplass til en god sak gjennom initiativet Lokale Helter, der vi hjelper en veldedighetsorganisasjon med å synes, forteller Dennis Højland Nyegaard, Country Manager i Clear Channel.

Mange organisasjoner var interessert i hjelp til å få ut informasjon om arbeidet sitt i 2021. En jury valgte ut Røde Kors initiativ Besøksvenn med hund som årets mottaker. I flere perioder i løpet av året kan folk i hele landet se kampanjen på de digitale skjermene, og både støtte og ta del av initiativet.

Røde Kors tenker at dette er en flott arena for å gjøre tilbudet mere kjent, da flatene gir god synlighet, kommenterer Jeanette Steig Lid, KAM og partneransvarlig i Røde Kors.

Einar Grønndalen, leder for Liv i verdighet i Røde Kors, forteller hvorfor de tilbyr besøksvenn med hund.

Forskning viser at nærkontakt med dyr har en helsemessig positiv effekt på mennesker, både fysisk og psykisk. I tillegg til å redusere stress, senke blodtrykk og motvirke depresjon kan nærkontakt med dyr dekke et menneskes behov for varme, kos og omsorg. Det å få besøk av en hund sammen med sin eier kan være kontaktskapende og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det.

Kanske bidrar vi på denne måten til mindre ensomhet, avslutter Højland Nyegaard.

For mer informasjon, kontakt:

Ring oss

22 02 34 00. Eller send en epost til post@clearchannel.no