ed-clearchannel-playadshel-jernbanetorgettbane-01-scaled.jpg
Aktuelt / Nyheter, Samfunnsansvar

Kunsten aktualiserer skeives rettigheter

7/2-22
Fra 7. til 21. februar 2022 vises kunstverket Aids is Good, Business for Some (2011/2022) av kunstnerduoen Elmgreen & Dragset på Clear Channels digitale plattformer i hele Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom Henie Onstad Kunstsenter og Clear Channel, og er støttet av Fritt Ord.

– Kunstverket er et bestillingsverk fra to av verdens ledende samtidskunstnere, Elmgreen & Dragset. Deres verk aktualiserer diskusjonen knyttet til hiv, aids og ulike former for stigmatisering og diskriminering, forteller Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad.  Vi er utrolig stolte over samarbeidet med Clear Channel, som åpner for at kunsten får plass der folk ferdes, og utvider kunstens virkeområde.

Kunstverket inngår i utstillingen Hvert øyeblikk teller – Følelser av aids som vises i sin helhet på Henie Onstad Kunstsenter, Høvikodden fra 18. februar til 22. mai. Utstillingen presenterer mer enn 200 arbeider av 60 internasjonale kunstnere.

– Utstillingen strekker seg fra 80-tallet og frem til i dag og viser blant annet hvordan kunst og aktivisme møttes i kampen for rettigheter og synliggjøring av HIV og AIDS. Virkemidlene er sensuelle, provoserende og engasjerende, sier Tone Hansen.

Stor påvirkning gir stort ansvar

Country Manager i Clear Channel, Dennis Højland Nyegaard, er stolt av å kunne tilgjengeliggjøre selskapets flater til denne type engasjement.

– Vi i Clear Channel ønsker å bidra til et bedre samfunn. Et godt samfunn, mener vi er et inkluderende samfunn der alle er akseptert uavhengig av etnisitet, legning eller religion, forteller Højland Nyegaard.

Med sine 42.000 flater rundt om i hele Norge, når Clear Channels nettverk ut til millioner av mennesker på steder der de bor og beveger seg. Utendørsreklame har i tillegg svært høy oppmerksomhet, og har dermed en reel påvirkning på dem som eksponeres.

– Med det følger et stort ansvar. Med rettferdighet som en av våre kjerneverdier, er engasjement for skeives rettigheter et viktig element i vår søken etter en hyggeligere, mer dynamisk og bærekraftig by. Den sosiale utviklingen og fremgangen har ofte startet med å ta sin plass i det offentlige rom. Derfor velger vi å inngå partnerskap og initiativer der vi kan bidra til at folk føler seg trygge, involvert og inkludert i byen, ved å gi en mulighet for stemmer som ellers har problemer med å nå ut med sosialt viktige budskap, sier Dennis Højland Nyegaard.

Les mer om samarbeidet her.

Kontakt

Cecilie Foss

Head of Marketing & Communication

Ring oss

22 02 34 00. Eller send en epost til post@clearchannel.no